Caves Krier Frères

IMG_20170927_132249153
(c) Caves Krier Frères
(c) Caves Krier Frères

Krier Frères onze partner in Luxemburgse wijn

Al 50 jaar een goede bekende van ons. Als kind bezocht ik het bedrijf voor het eerst met mijn vader in de jaren ’60. Op weg naar Frankrijk werd ieder jaar in Remich overnacht. De laatste plaats voordat de grens met Frankrijk gepasseerd werd.
Je kon er met Belgisch, Luxemburgs en Duits geld betalen. Een prachtige omgeving aan de Moezel waar je mooie droge wijnen vindt in de stijl van de Elzas. Na al die jaren hebben wij ze nog steeds in ons assortiment.

Het wijnhuis bestaat sinds 1914, wordt geleid door Marc Krier (4e generatie) en is daarmee 5 jaar ouder dan ons bedrijf.
Wij importeren naast de droge wijnen ook een aantal zeer mooie mousserende wijnen.
Deze wijnen doen het niet onder voor menige Champagnes en zijn zeer betaalbaar.

Het wijngebied langs de Moezel is één van de belangrijkste toeristische bestemmingen van het land.
Het milde klimaat en de spectaculaire schoonheid van de wijngaarden geven dit gebied, aan de Luxemburgse Moezel, zijn charme en bevorderen het wijntoerisme. De wijnroute aan de Moezel voldoet ook aan alle eisen die wijnboeren in staat stellen om uitstekende wijnen te produceren. Deze worden tot ver buiten de landsgrenzen gewaardeerd.

De grond rond Remich bestaat net als in het Champagne gebied uit kalkhoudende mergel. Dit geeft de wijnen een rijk karakter. Negen verschillende druivenrassen worden er geteeld: Pinot Blanc, Pinot Gris, Riesling,  Gewürztraminer, Auxerrois, Rivaner, Chardonnay, Elbling en Pinot Noir. Met de productie van mousserende wijnen en crémants is men in Luxemburg zeer succesvol.

Nieuwsgierig? Meerder malen per jaar staan er een aantal open op de proeftafel.
Iedere week vindt U op onze facebookpagina wat er open staat om vrijblijvend te proeven.


Beschikbaar op 1 maart 2020  Indien u geen PDF-viewer ziet verschijnen, kunt u de pagina opnieuw laden (druk toets F5)

Lader Bezig met laden...
EAD logo Duurt het te lang?
Opnieuw laden Laad het document opnieuw
| Open Openen in nieuwe tab