Deerstalker Single Highland Malt  43%

De Distilleerderij naam staat niet vermeld op het etiket. Deze botteling is in 2018 in de handel gebracht. De bottelaar kreeg van de merkeigenaar geen toestemming om de naam van de distilleerderij te gebruiken. U kunt deze top Malt vrijblijvend bij ons proeven.

De Balmenach-distilleerderij ligt aan de voet van de Haughs of Cromdale in de Spey-vallei.

Begin 1800 begonnen drie broers hier een boerderij. Een van deze broers was James McGregor die hier illegaal whisky stookte . Kort nadat de licentiewet werd geïntroduceerd, verwierf James McGregor in 1824 als 5e een licentie voor zijn  distilleerderij.

De distilleerderij  werd geëxploiteerd door de McGregor-familie totdat het in 1922 werd verkocht aan DCL. In 1993 nam de UDV het besluit om de productie stil te liggen  i.v.m. de stagnerende markt. In 1997 kocht Inver House Distillers de distilleerderij en in 1998 werd de productie hervat.

De traditionele machines en methoden worden tot op de dag van vandaag nog steeds gebruikt. Het stillhouse bestaat uit drie wasstills en drie spirit-stills met een capaciteit van 2 miljoen liter whisky per jaar.

Smaak: warme rijke whisky die doet denken aan de malt whisky zoals die gemaakt werd in de jaren ’70 . De whisky wordt op Sherry en Bourbon vaten gerijpt
Afdronk: vrij lang, mondvullend  en fruitig. Later warm met kruidig eiken.

eigen import   € 43,99 per fles