2014

Henri Goossen Whisky
Some very interesting #whisky’s at the #Whiskyschuur in #Sneek, yesterday.


Impressie filmopnames Wijn&Whisky Schuur te Friesland

ook alweer zo indrukwekkend…Wat een whiskymekka ook weer! Bedankt Paul en Martha dat ik ‘even’ binnen mocht kijken! En..natuurlijk bedankt voor de oranjekoek!! mammie, majammie!


Femke Tijtsma Sijtsma
Grote tent , ook veel bourbons


Bas Van de Groep
Staat nog op mijn to-do list


Ansgar Speller

grote winkel en aanbod idd!

 

Andre Quak
Scharnegoutum vlak bij Sneek. Slechts 250km van mijn woonplaats verwijderd maar toch al 3x bezocht. Vriendelijke ontvangst en altijd iets te proeven in het grote proeflokaal. Mooi assortiment whisky’s!


2012


Ben Nevis Club


Normaal gesproken lezen jullie op deze site verslagen van de proeverijen van de club. En soms van een Schotse trip. Maar deze keer gaat het over de 1e editie van de BNC motor tour met als bestemming dit jaar de provincie Groningen!
Zaterdagmorgen 7 juli verzamelden Wullie Macmorland, Robert Eekma, Arno Scholten, Gerard Struik en ondergetekende Dennis de Waard zich bij Stadsstrand De Kade. Na eerst een bakkie te hebben gedaan zijn we op de motor gestapt met als eerste bestemming Scharnegoutum (vlakbij Sneek). Volgens Wullie staat daar een schuur vol met whisky. En daar wilde we natuurlijk wel even polshoogte nemen!

We werden hartelijk verwelkomt door Paul Bijlsma, eigenaar van De Wijn & Whiskyschuur. Na een kopje koffie kregen we een rondleiding achter de schermen. Daar konden we ons vergapen aan pallets vol met whisky. Blends, malts, oud, nieuw, algemeen en zeldzaam. Gaaf om te zien. Daarna inkopen gedaan.


2011


Als enige in Friesland staat De Wijn & Whisky Schuur voor de 3e keer in de finale voor slijter van het jaar

De Beste van Nederland !

Het zou heel goed kunnen, in ieder geval de beste bij U in de buurt !!!!

Ageviewer in wiskyschuur

11 juli 2011

SNEEK De Wijn & Whisky Schuur in Scharnegoutum heeft een innovatief leeftijdscontrolesysteem


2010


2010

Wijn en Whiskyschuur onder de loep

12 mei 2010 door Gwen Jansen

Een winkel voor het eerst binnen lopen, is voor mij eigenlijk net als een persoon voor het eerst ontmoeten. De eerste indruk (bij een winkel: buitenkant entree en eerste vijf stappen binnen) is voor mij bepalend wat mijn G(un)-factor wordt richting die persoon/winkel. Hoe hoger de Gun Factor, hoe groter de kans op aankopen als het gaat om de winkel.

Latent

Vandaag ook weer. In Friesland, in Scharnegoutem (net buiten Sneek). Ik liep een zaak binnen voor iets kleins. Echter nog maar net over de drempel heen, voelde ik direct al dat ik ogen, oren en vooral tijd te kort kwam om alles goed in me op te nemen. Je voelt je direct op je gemak en een soort van hebberigheid en nieuwsgierigheid kwam er over me heen om alles te willen weten van deze winkel, winkelier en zijn assortiment. Het assortiment zag er dusdanig verzorgd, uitbundig en mooi uit dat ik, ook al wilde ik niets bijzonders kopen, uiteindelijk handen te kort kwam om alles te dragen toen ik weg ging. Alles wat ik ‘latent’ nodig had, besloot ik daar versneld aan te schaffen.

Whisky

Ik kwam voor een fles Schippersbitter om vanavond cadeau te geven aan iemand. Ik verliet de zaak met zes flessen Frysk Hinder Whisky en een paar flessen wijn.

Schuur

Dit keer heb ik het echter niet echt over een winkel maar over een schuur. Pardon? Ja, ik heb het over de Whisky en Wijnschuur. Dit jaar genomineerd als de Slijter van het Jaar. Ik hoop oprecht dat Paul Bijlsma en zijn vrouw deze keer de titel pakken want ze verdienen het echt en zijn al vaker genomineerd geweest.
Wat een hartelijkheid, wat een vuur en passie en wat een lef met zoveel flessen, zoveel vierkante meters, zoveel weiland om je heen en zo weinig mensen in de buurt. Net buiten Sneek ergens in de weilanden ligt een grote stolpboerderij. En daar is het dus. Je komt binnen in een grote ruimte met daarin honderden flessen en bijbehorende dozen. Je weet niet wat je ziet. Paul neemt je geheid ook even mee naar de loods achter het proeflokaal waar je de vele pallets kan aanschouwen met daarop de meest spannende dozen. Om onnodige kosten te voorkomen, en de prijs laag te houden, importeren ze 70% van de door hen verkochte wijnen zelf.

2001 dranken

In totaal heeft de slijter op 1300 vierkante meter zo’n 1000 whisky’s en 500 wijnen op voorraad. Maar liefst 2001 dranken in totaal. Ook nog veel binnenlands gedestilleerd. Qua assortiment behoort de Whisky en Wijnschuur tot de top drie van Nederland. Zowel qua Whisky als qua binnenlands gedestilleerd. Werkelijk enorm.

Extra’s

Het succes is mede te verklaren door de extra’s die de zaak met zich meebrengt. Los van het enorme assortiment is het verrassingseffect ook groot als je zo’n boerderij binnenkomt die dan vol met drank staat. Ook is het een familiebedrijf sinds 100 jaar. En dat merk je toch aan de beleving en betrokkenheid van de eigenaar. Zo kan je er elke zaterdag gratis wijn proeven en wordt er een smaakgarantie gegeven. Niet je smaak, dan kunnen de overige flessen retour. Paul is ook niet te beroerd om je een lekker flesje/paar lekkere flesjes wijn mee te geven bij een aardige bestelling, praat honderd uit en weet gewoon ongelooflijk veel van wat hij in zijn winkel, eh sorry Schuur heeft staan.

Ondernemen.blog.nl maakte natuurlijk direct van de gelegenheid gebruik om Paul Bijlsma (PB), de eigenaar, enkele vragen te stellen. Paul is zo enthousiast dat je eigenlijk helemaal geen vraag hoeft te stellen. De informatie volgt vanzelf.

OB: Paul, kan dit wel uit? Je zit hier echt ergens achteraf en dan zoveel investeren?
PB: Nee, inderdaad als ik het echt om het geld deed dan kon ik het geld dat in de zaak zit beter op de bank zetten. Daar verdiende ik dan meer aan en hoefde ik niet meer zoals nu bijna elke dag van de week te werken. Wat dat betreft zou je me een soort van antiheld kunnen noemen. Maar dan had ik lang niet zoveel plezier. Ik geniet samen met mijn vrouw elke dag van deze prachtverzameling en de leuke mensen die op deze verzameling afkomen.
Maar we doen het overigens helemaal niet slecht als je kijkt naar andere branchegenoten. Weliswaar is het eigenlijk zo dat er in deze buurt veel te veel slijters zijn op het aantal mensen dat hier woont maar door het grote assortiment dat we hebben, vooral de whisky’s, trekken we mensen uit heel Nederland aan. En die komen echt niet voor 1 fles. Per bezoeker zitten we ruim boven het branchegemiddelde qua bestedingspatroon. Over de omzet laat ik me niet uit maar we zagen in 2009 ondanks een krimpende markt toch de omzet stijgen.

OB: En waarom de naam Schuur? Doet dat wel recht aan je zaak?
PB: Voor de naam Schuur is gekozen om de laagdrempeligheid te onderstrepen. In de loop der jaren hebben we een regiofunctie gekregen, met name voor kenners. Die vinden deze buitenlocatie perfect omdat ze vaak niet één fles maar een doosje kopen en dus met de auto komen. De koper van een fles Beerenburg en jongeren die Breezers komen halen, lopen we nu mis, maar dat nemen we op de koop toe. We zijn er voor de genieters, niet voor de gieters.

Op 7 juni 2010 wordt de winnaar bekend gemaakt van de verkiezing tot Slijter van het Jaar 2010, een initiatief van de Koninklijke Slijtersunie. Ik zet mijn kaarten op Bijlsma en zijn Whisky- en Wijnschuur.

Finaleplaats voor De Wijn & Whisky Schuur

23 februari 2010

SCHARNEGOUTUM – Als enige in Friesland staat De Wijn & Whisky Schuur wederom in de finale voor slijter van het jaar. Slechts 2 van de 10 finale plaatsen gingen naar Noord Nederland In 2004 kwam men als beste Friese slijter uit de bus. In 2007 haalde de Wijn & Whisky Schuur landelijk met een eervolle vermelding de 2e plaats!
Ondanks een iets krimpende markt is de omzet in 2009 behoorlijk gegroeid. De slijterij annex proeflokaal, onderscheidt zich met een krachtig prijsbeleid en kennis van zaken. Met meer dan 2000 wijnen en dranken behoort het assortiment tot de landelijke top. Mede dankzij het unieke whisky assortiment (meer dan 1000 soorten) weten mensen van ver buiten de provincie het bedrijf te vinden.
Voor de naam Schuur is gekozen om de laagdrempeligheid te onderstrepen, aldus de enthousiaste Paul Bijlsma. De meeste wijnen worden zelf geïmporteerd door de Wijn & Whisky Schuur, waar met supermarktprijzen wordt gewerkt. Naast een gigantisch aanbod in dranken, beschikt het bedrijf over een sfeervol proeflokaal waar alleen al 300 whisky’s openstaan . Hier kunnen iedere zaterdagmiddag de wijnaanbiedingen geproefd worden. Voor bedrijven en (personeels)verenigingen worden er regelmatig wijn en whisky proeverijen georganiseerd. Het bedrijf is de voortzetting van Bijlsma Wijnimport, dat met deze locatie zesmaal zo groot is als voorheen in de binnenstad van Sneek. De verkiezing wordt georganiseerd door de Koninklijke SlijtersUnie. Dit jaar staat voor de finalisten de website presentatie centraal. Op 7 juni 2010 wordt de winnaar bekend gemaakt.


2009

2007

De Wijn & Whisky Schuur beste in Noord Nederland

16 april 2007

SCHARNEGOUTUM – De Wijn & Whisky Schuur van Paul Bijlsma in een geheel gerestaureerde stelpboerderij langs de N354 in Scharnegoutum is als enige slijter in Noord Nederland doorgedrongen tot de nationale top 10. Eerder sleepte het bedrijf al de titel ‘beste Friese slijter’ in de wacht. De Wijn & Whiskyschuur onderscheidt zich met 2001 dranken en wijnen van de overige slijterijen. De alleen al 1000 whisky’s staan massaal uitgestald op smaak en streek. De Wijn & Whisky Schuur kan zich meten met de best gesorteerde zaken in ons land. Voor de naam Schuur is gekozen om de laagdrempeligheid aan te geven, aldus de enthousiaste Paul Bijlsma. De meeste wijnen worden zelf geïmporteerd door De Wijn & Whisky Schuur, waar met supermarktprijzen wordt gewerkt. Naast een gigantisch aanbod in dranken, beschikt het bedrijf over een sfeervol proeflokaal, waar iedere zaterdagmiddag de wijnaanbieding van de week geproefd kan worden. Voor bedrijven en (personeels)verenigingen worden er regelmatig wijn en whiskyavonden georganiseerd. Het bedrijf is een onderdeel van Bijlsma Wijnimport, dat met deze locatie zesmaal zo groot is als voorheen in de binnenstad van Sneek. De verkiezing wordt georganiseerd door de Koninklijke SlijtersUnie. Op 4 juni 2007 wordt de winnaar bekend gemaakt.

Slijter van het jaar finalist

24 maart 2007

In het kader van de finale van de verkiezing van de Slijter van het Jaar 2007 heeft de Koninklijke SlijtersUnie de namen bekend gemaakt van de tien slijters die 4 juni gaan dingen naar de titel ‘Beste slijter van Nederland’.

De nominatie mag als eervol worden beschouwd, want de slijtersbranche heeft over het algemeen een hoge kwaliteit. Deze tien genomineerden onderscheiden zich volgens de jury door hun hoge kwaliteit, grote warenkennis en een uitgekiend assortiment van andere collega’s. Ze hebben zich daarbij ontwikkeld tot een van de drankenspeciaalzaken in de regio. De komende maanden zal de jury uit de genomineerden de uiteindelijke winnaar kiezen. De jury heeft daarbij bijzonder oog voor zaken als vakmanschap, opbouw van het assortiment, klantvriendelijkheid, kennis van de medewerkers en inrichting van de winkel. De verkiezingen worden georganiseerd door de SlijtersUnie en staan open voor elke bij het Productschap Dranken ingeschreven slijter, die wil meedingen naar de titel ‘Beste slijter 2007 van Nederland’ De genomineerden zijn: Wijnhuis Venray (Venray), Bruintje Beer (Ter Aar), De Biergids (Rotterdam), J.P. Alsem (Den Haag-Ypenburg), De Zwart (Wilnis), Bijlsma (Scharnegoutum), De Brink, (Heerde), Niessing (Winterswijk), Van Dam (Heino) en World of Drinks (Zierikzee).

Bijlsma, Scharnegoutum: Wat een lef! Een totale verrassing onder de rook van Sneek. Je denkt dat je een klassieke boerderij instapt en belandt in een slijter van 1300 m2, met 2001 dranken, waaronder ruim 1000 soorten whisky. Een zaak om vele uren in door te brengen.

Bron: slijtersunie.nl

Wijn en Whisky Schuur beste slijter Friesland

10 januari 2007

SCHARNEGOUTUM – Paul Bijlsma van de Wijn en Whisky Schuur onder Scharnegoutum is de beste slijter van Friesland en dingt mee naar de titel beste slijter van Nederland.

De Friese titel dankt de Wijn en Whisky Schuur aan de Slijters Unie, die vindt dat Bijlsma zich met een assortiment van 2001 dranken en wijnen duidelijk onderscheidt van collega-slijterijen.

Bijlsma heeft zijn slijterij gevestigd in een gerestaureerde boerderij aan de N354 vlakbij Sneek. De wijnen importeert Bijlsma zelf. Daarnaast beschikt de Schuur over een assortiment van 900 whisky’s. Het bedrijf heeft een proefloklaal, waar iedere zaterdagmiddag de wijnaanbieding van de week geproefd kan worden.

Het bedrijf is onderdeel van Bijlsma Wijnimport. Voorheen was dit bedrijf gevestigd in de binnenstad van Sneek. De Wijn en Whisky Schuur is een van de honderd slijters, waarvan drie uit het Noorden, die meedingen naar de titel beste van Nederland.

Blad “Whisky etc” erg enthousiast

Deze slijterij kan zich meten met de grootste en best gesorteerde in ons land. Wie binnenkomt, slaat tegen de grond, de stolpboerderij is een kathedraal van ruimte. De wijn en whisky staan voetbalveldgroot uitgestald, op land en soort. Een magnifiek gezicht, alleen al die 900 whisky’s op de 1.300 vierkante meter. “Dit is een dunbevolkt gebied, maar de keus is breed bij dit familiebedrijf, dat werkt met supermarktprijzen.”